959549 besøgende siden 01-04-07

Aabenraa Sportsdykkerklub
Kystvej 29 6200 Aabenraa

 
Super tur til Gl. Aalbo ved Lillebælt 

Det var meningen at Flyvefisken skulle luftes. Så med båden koblet på og klargjort til afgang mod Als, måtte vi 08:20 konstatere at fremmødet ikke var til en Båd tur. Ejner og undertegnede riggede båden af, men holdt dog dykkerhumret oppe.
 
Med kursen mod Nord, for at dykke i Ammoniak havne i Fredericia, kom Ejner i tanke om Gl. Aalbo i samme område. Jeg havde selv læst om området i "Gode dykkersteder" og kursen blev ændret og så gik det mod Gl. Aalbo.

I starten var destination totalt ukendt for GPSen, og vi kan lige give en lille service meddelelse. Gammel Aalbo skal angives, hvis i ønsker en tur derop.

Camping pladsen som ligger i umiddelbart tilslutning byder på de bedste dykker facilieter. For en pris på 40 kr. er der parkering, frit brug af strand og bro faciliteter samt muligheder for at skylle udstyret efter dykket. Gl. Aalbo Campingplads kan også tilbyde at fylde flasker. Toilet faciliteter er også inkluderet i prisen.

Et varmt bad kan benyttes for ca. 5 kr.

Nå men dykket var outstanding. Fra badebroen, som er fint indrettet til dykkere kan der dykkes på dybder helt ned til 81 m. Vi holdt os dog på 32 m. Bunden er spændende og der er stadig liv på denne tid af året.

Dyk nr. 2 gik syd på fra broen. I følge camping ejeren er det muligt at træffe på hummere, af den ikke helt lille slags. Vi så dem desværre ikke, men her er bunden også spændende på grund af den fine vækst af bladtang.

Du kan klikke på boblen med A på kortet herunder, for at se den nøjagtige placering og få en rutevejliedning.


Vis stort kort

Dykket kan svært anbefales. 
Oprettet af Jens Stein d. 08-11-2009
©PharaoStein