959605 besøgende siden 01-04-07

Aabenraa Sportsdykkerklub
Kystvej 29 6200 Aabenraa

 
Øen der skiftede navn, kompaskursen der to en uventet drejning og harpunen der blev væk 

Der var 4 på tur, i det dybe Fynhav, Ingmar - Bjarne - Ejner og Jens.
 
Turen skulle starte fra klubben kl. 08:00 fra klubben. Vi var alle fire på pletten, og klar til afgang. Vi tænkte miljøbevidst og pakkede grejet over i to biler. Så gik det mod Als.

Da vi kom frem, steg stemningen lige et par grader. Der var legesyge marsvin lige uden for stranden, så det kunne nok være humøret steg.

Vandet var nærmest blikstille, så for de ikke så seje søulke var det jo perfekt. Vi gik udfra det lille slæbested ved Pøls Rev, og tog efter en kort briefing kurs mod Isefjord, ca. 6 sømil ude. Da vi var fremme kunne bådføreren(det nævnes ikke hvem det var) angive at Læsø lå lige forude. Vi havde altså sat Danmarks rekord. På mindre en 25 minutter var vi sejlet til Læsø fra Fyndshav. Flyvefisken var i den grad flyvende. Ved nærmere studier, blev vi enstemmigt enige om at det nok var Ærø.

Vi gik i vandet af 2 hold, og ramte Ise Fjord ca. 29 meter under hav overfladen. Et fint vrag, hvor der blandt andet var tydelige konture af bomber fra en svunden tid.

Efter følgende gik mod Als og gjorde holdt ved Erik, som skulle danne grundlaget for lidt fiskeri. Første hold kom op med både fisk og billeder af byttet.

Desværre blev den ene harpun på den blå hylde, og andet dykkerhold gik ned for at lave en eftersøgning. Der blev logget en kompaskurs ovenvande, og aftalen var klar. Eftersøgningen skulle foregå 5 minutter ud af det medbragte søgetov og fem minutter tilbage. Desværre gav det ikke noget resultat, og grunden til dette er kendt af de firkløveret der var afsted denne dag. Kompas matematikken, tog en uventet drejning. Ha ha.

Vandet var 4 grader og luften omkring 10.

Alt i alt et supert dyk i selskab, med dykker bodies Bjarne, Ejner og Ingmar. 

Oprettet af Jens Stein d. 08-04-2009
©PharaoStein